lørdag 25. oktober 2008



Bibeldager

Etter en bussreise på knappe fem timer, var ad-fontes gjengen klar for nye eventyr. Denne gangen i Gøteborg, og med Bibeldagene (Bibeldagarna) på forsamlingsfakultetet i som arena. Første kvelden bestod av innlosjering i en liten leilighet, der jeg (Vidar) etter en spøk om Torkilds snorkelyder, følte forpliktelsen å dele rom med han. Dette skulle vise seg å gå helt fint etter som Torkild hadde kjøpt inn 32DB ørepropper for anledningen.

Fredag begynte med et foredrag av tyske Schlenska (eller nokka). Med ekte tysk akademisk briljanse, som blant annet innebærer ren opplesning av et leddsetningsspekket manuskript, utla han om Jesus både som subjekt og objekt, altså både den som forkynner og forkynnelsens mål, for det gamle testamentet. Skjønte minimalt av det foredraget... Dagen videre skulle vise seg å være i samme ånd. Det er grenser for hvor interresant det kan bli med en latinfrasefylt utlegning om middelalderteologenes bruk av det gamle testamentet, framført av en gammelkatolikk (hva nå enn det er??). Når begrunnelsen av Origenes allegoriske tolkning var dagens høydepunkt, sier det litt om nerdefaktoren (det seminaret var faktisk litt spennende).

Til tross for litt avanserte forelesninger, har ad-fontes-turer alltid noen spennende biopplevelser. Torkilds pysjamas kombinert med øreproppene og det nye bibelatlaset til lunde. Dosamtalene angående hvor lang tid det tar å tilpasse seg å gå på do med ektefellen, og hvordan type dobesøk som kan benyttes sammen med partneren. Lange kvelder, der ostepop og cola spilte en sentral rolle. Alt i alt må det sies å være en vellykket tur, men mange gode og positive opplevelser.

Ingen kommentarer: